Het eiland

Het hele jaar door zon, adembenemende uitzichten en heerlijke eetgelegenheden die voldoen aan al je wensen. Er gaat niets boven een avontuur op Sint Maarten. Gelukkig is het eiland gemakkelijk bereikbaar met pleziervaartuigen, commerciële luchtvaartmaatschappijen, privévliegtuigen, chartervluchten of cruises.

Sint Maarten wordt beschut door een keten van weelderige groene heuvels met een adembenemend uitzicht op de valleien, de zee en de naburige eilanden geven. Het bergachtige landschap wordt verbonden door een eenvoudig wegennet, wat een rit over het eiland nog leuker maakt. Het eiland wordt omringd door zowel de Caribische Zee als de Atlantische Oceaan, waardoor het een aantrekkelijke kustlijn heeft. Sint Maarten ligt in het oostelijk deel van het Caribisch gebied en is een ideaal knooppunt om nabijgelegen eilanden te bezoeken. Door deze ligging kun je namelijk makkelijk naar het oosten, zuiden én westen. Het klimaat is het hele jaar door tropisch met heerlijke koele nachten. De pittoreske omgeving maakt van Sint Maarten een kalm eilandparadijs.

Ontspannende stranden

De adembenemende ervaring begint al voordat je bent geland, met een wonderbaarlijk uitzicht op het eiland terwijl je afdaalt over de baai van Maho Beach. Het beeld van de kristalheldere zee en de aanspoelende golven zal je beslist lang bij blijven. Met je tenen in het warme zand staan terwijl het rustgevende water over je voeten heen stroomt, is een droom die al snel werkelijkheid zal zijn. We hebben namelijk maar liefst 37 prachtige stranden op ons eiland die allemaal op je liggen te wachten. 

Waar je ook bent, je bent altijd slechts 15 minuten verwijderd van de beste stranden op Sint Maarten. Het warme witte zand is eigenlijk een soort therapie waarvan je niet eens wist dat je die nodig had. Een duik in het uitnodigende kristalheldere water is een verfrissende ervaring bij zonsopgang of juist een rustgevend bedtijdritueel. Het fijne witte zand en relatief kalme water wordt ook lokaal gekoesterd om de helende eigenschappen. 

Terwijl sommige stranden je de totale stilte en rust geven die je nodig hebt om te ontspannen, kun je op andere juist heerlijk eten en drinken in een levendige sfeer. Er is voor elk wat wils aan de betoverende kusten van St. Maarten, of het nu de uitgestrekte baaien met sensationele zilte mist zijn of juist de kleine afgelegen strandjes. 

Unieke geschiedenis

Sint Maarten is een cultureel divers land en is beroemd omdat het wordt gedeeld door het Koninkrijk der Nederlanden en Frankrijk. De unie wordt in stand gehouden door het Verdrag van Concordia, dat in 1648 werd ondertekend. De Nederlandse kant is 34 vierkante kilometer en de Franse kant 53 vierkante kilometer, maar toch is Engels de moedertaal van het hele eiland. Door deze tweedeling heeft Sint Maarten het beste van twee werelden. Friendly Island, zoals het eiland met liefde wordt genoemd, was een landelijke bestemming voordat de verstedelijking begon. Het verleden is terug te zien in de vele historische bezienswaardigheden, gebouwen en rijke tradities van de huidige bewoners. 

Levendige hoofdstad

Tijdens een wandeling door Phillipsburg proef je de creatieve en industriële geest van het eiland. Je hebt een Instagram-waardig uitzicht op het bergachtige landschap en de bekroonde haven van Sint Maarten. Het is een shop- en foodieparadijs met prachtige stranden en verfrissende uitzichten op de zon die dagelijks achter de oceaan zakt. Winkelen is belastingvrij en er is voor elk wat wils. Vanuit Philipsburg kom je gemakkelijk in elk ander deel van het eiland als je even wilt bekomen van de drukte van het zakelijke leven of recreatieve activiteiten.