Vervoer

Welkom op Sint Maarten! Je begint je reis hoogstwaarschijnlijk met een vlucht naar Princess Juliana International Airport (PJIA), ook wel SXM Airport genoemd. Op PJIA landen vluchten van de meeste grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld, dus vliegen is de gemakkelijkste manier om het eiland te bereiken. Als je vanuit de Franse Antillen vliegt of ons per cruise bezoekt, ga dan naar onze pagina met reisinformatie over de verschillende toegangspunten. 

Sint Maarten verkennen

St. Maarten kan je heel gemakkelijk op eigen houtje verkennen met een huurauto. Of je nu langs het grensmonument ineens een ander land binnenrijdt, Saint Martin, of gewoon onze vele stranden bezoekt, met een huurauto kun je het eiland helemaal op jouw manier verkennen en nieuwe avonturen beleven. Kies je auto bij een van de autoverhuurbedrijven op het eiland of lekker handig in de buurt van Princess Juliana International Airport.

Of misschien ben je wel op zoek naar iets avontuurlijkers. Scooters zijn een unieke manier om de bezienswaardigheden te bekijken en ze kunnen het eilandverkeer iets behapbaarder maken voor ervaren bestuurders. Bezoekers kunnen een scooter huren in de buurt van de luchthaven of in Philipsburg. 

Op zoek naar meer ervaring en kennis achter het stuur? Boek een taxi om je het eiland rond te laten rijden. Onze vriendelijke taxichauffeurs staan klaar om je eersteklas service en lokale kennis van de beste plekken te geven! Niemand kent Sint Maarten beter dan zij. De taxichauffeurs en taxilijnen van de grootste bedrijven staan in een rij bij Princess Juliana International Airport, vlakbij het gerechtsgebouw in Philipsburg en aan het begin van de stad op Front Street in Philipsburg. Je kunt ook je eigen taxi bellen door de hotline 9247 te bellen.

Hoewel het eiland geen openbaar vervoer heeft, zijn er wel particuliere busroutes naar veel van de populaire steden, waaronder Philipsburg, Maho, Marigot en meer. Bussen zijn gemarkeerd met een B-nummerplaat. Ritprijzen variëren van $ 1,50 tot $ 2,00, afhankelijk van de afstand tot je bestemming.