De reis

Met meerdere havens en twee luchthavens is de vraag niet hóe je naar Sint Maarten komt, maar wannéér. Of je nu vanuit het buitenland of vanuit de regio komt, er zijn veel manieren om op het eiland te komen en aan je avontuur op Sint Maarten te beginnen. Het maakt niet uit of je verblijft op het Franse Saint Martin of het Nederlandse Sint Maarten, het eiland heeft open grenzen, waardoor je de smaak van twee landen in één kunt verkennen.

Eén eiland, twee luchthavens

De landing op Princess Juliana International Airport (PJIA) is een onvergetelijke ervaring.  De luchthaven is verbonden met vele internationale gateways uit de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika. PJIA, luchthavencode SXM, is verbonden met grote gatewaysteden. Een vlucht vanuit New York duurt slechts 4 uur en een vlucht vanuit Miami zelfs maar 3 uur. Het eiland staat bekend als het Caribische knooppunt, dus er zijn ook tal van regionale vluchten binnen het Caribische gebied. 

PJIA is niet alleen een belangrijk knooppunt in de regio, maar staat ook bekend om de fraaie landingen over Maho Beach. Er komen vaak veel mensen kijken naar de landing van een Boeing 747. Check vooral het dagelijkse aankomstschema in de Sunset Beach Bar om van dit spektakel te genieten. PJIA ligt aan de Nederlandse kant tussen Maho en Simpson Bay, op 10 minuten rijden van stranden, restaurants, hotels en uitgaansgelegenheden.
 
Hoewel het eiland slechts 87 vierkante kilometer groot is, kunnen bezoekers er ook voor kiezen naar de tweede luchthaven te vliegen. PJIA biedt VIP-diensten en opslag voor privécharters. Vlieg je vanuit de Franse Antillen? Vlieg dan naar L'Espérance Airport in Grand Case. Met de open grens op het eiland hoef je maar één keer door de douane te gaan om zowel het Franse als het Nederlandse Sint Maarten te verkennen.

Port Sint Maarten, nabijgelegen havens en Simpson Bay Marina

Als je op een Caribische cruise bent met Sint Maarten op de route, stap je uit bij Port Sint Maarten in Philipsburg. Diverse grote cruisemaatschappijen maken een stop in Sint Maarten en we staan dan ook bekend als een iconische cruisebestemming. De haven biedt tal van winkelmogelijkheden en toegang tot de stad en Great Bay Beach. Na een korte wandeling, rit of watertaxitocht ben je al in Philipsburg, waar je eindeloos kunt winkelen en dineren. Je kunt de hele dag onder de zon ontspannen in Great Bay Beach en over de Boardwalk flaneren.  

Degenen die reizen met hun eigen privéschip kunnen profiteren van de eersteklas jachthavens verspreid over het eiland met hoogwaardige dokvoorzieningen en -diensten in de Simpson Bay Lagoon. Een megajacht huren in de Simpson Bay Marina? Met de nabijheid van PJIA Airport en de directe gateway-verbinding is het zeer eenvoudig om naar het eiland te vliegen en in absolute luxe vervoerd te worden. 

Het maakt niet uit hoe je hier komt, Sint Maarten verwelkomt je met open armen.

Voor je op reis gaat

Amerikaanse burgers die van en naar Sint Maarten reizen, moeten een geldig paspoort tonen wanneer ze de Verenigde Staten verlaten en/of opnieuw binnenkomen. Bewoners moeten hun verblijfskaart voor vreemdelingen (Green Card) tonen, samen met het paspoort van het land waarvan zij staatsburger zijn.

Canadese burgers hebben een geldig paspoort of een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto nodig, samen met een officiële geboorteakte. Inwoners van Canada moeten een Canadese permanente verblijfsvergunning en een paspoort met vermelding van het land van staatsburgerschap tonen.

Om toegang te krijgen tot het eiland moeten alle bezoekers verplicht reizen met een retourticket of een overstapticket.

Ga voor meer informatie over de specifieke documenten die nodig zijn naar onze pagina's Paspoort en Immigratie.

In verband met COVID-19 moet je ook een gezondheidsverklaring invullen als veiligheidsmaatregel voor toegang tot het eiland. De verklaring moet 72-24 uur van tevoren worden ingevuld.

Getting To St Maarten

With multiple ports and two airports, the question is not how will you get to St. Maarten, but rather when? Whether you are…

Ferries

A vacation to St. Maarten is a trip with endless opportunities of activities, sights, and islands and islets to discover. The…