Evenementen

Met het hele jaar door tropisch weer is elke dag een goede dag om het prachtige Sint Maarten te bezoeken. Kom naar onze culturele festivals die uniek zijn voor Sint Maarten, ga de strijd aan met de besten in onze jaarlijkse sportwedstrijden of dans tot je erbij neervalt op een van de epische strandfeesten op het eiland. Of je nu van plan bent binnenkort te gaan of er op dit moment al bent, hier is een lijst van de populairste evenementen van het eiland.

Februari: Saint Martin Carnival

Op Sint Maarten kun je niet één, maar twee Caribische carnavals meemaken. In februari vieren onze Franse buren in het noorden hun jaarlijkse carnavalsfestival. Deze vieringen tonen de diversiteit en levendigheid van de Caribische cultuur en smaak.

Maart: Sint Maarten Heineken Regatta

Sinds de jaren tachtig organiseert Sint Maarten een jaarlijkse bootrace, de Heineken Regatta. Aan dit evenement doen meer dan 200 vaartuigen mee van over de hele wereld. Het driedaagse evenement begint elke dag met een verscheidenheid aan bootraces en brengt de hele nacht een toost uit op de zonsondergang met spetterende strandconcerten. Lees meer over het evenement, hoe je tickets kunt krijgen en meer op heinekenregatta.com.

Maart: SXM Music Festival

Op zoek naar de meest epische strandfeesten in het Caribisch gebied? Ga dan eens naar het SXM Music Festival. Vijf dagen en vijf nachten pure feestvreugde op prachtige locaties over het hele eiland, echt een evenement dat je niet wilt missen. Tickets voor dit evenement zijn altijd snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

April/mei: Sint Maarten Carnival

Sint Maarten Carnival is hét evenement van het jaar! Van april tot mei feest de Nederlandse kant op het ritme van calypso, soca, reggae en dancehall. Lokale troepen vullen de straten in hun kleurrijke kostuums in lokale parades. Feest de hele maand met de lokale bevolking op verschillende culturele evenementen en bacchanalen in het Carnival Village op Pond Island. Je ontdekt er gegarandeerd het beste lokale eten dat je ooit zult proeven. Vraag de lokale bevolking naar hun favoriete standnummer en zorg ervoor dat je een foto maakt met het carnavalsymbool, Pork Chop.

Juni: Saint Martin Book Fair

Laat je meeslepen door de woorden van de grote schrijvers van Sint Maarten op de jaarlijkse boekenbeurs. De beurs vindt plaats op 1 en 2 juni en biedt de mogelijkheid om dieper op het leven van veel lokale grote leiders, politieke figuren en jongeren in te gaan. Het evenement wordt georganiseerd door de Conscious Literary Foundation en de lokale uitgeverij, House of Nehesi.

November: Sint Maarten Day

Sint Maarten werd ontdekt door Christoffel Columbus op 11 november 1493. Op deze dag organiseert het eiland diverse culturele evenementen aan de Nederlandse en Franse kant om de geschiedenis van het eiland te vieren. Veel mensen eten dan lokale gerechten zoals johnnycakes, kippenpoten en zoute vis, luisteren naar folk steel pan-muziek en doen samen met jonge schoolkinderen de Ponum-dans in lokale kleding.
 
Op Sint Maarten is er altijd wel ergens een feestje. Bekijk onze evenementenkalender voor meer informatie over aankomende evenementen, nieuwe locaties en culturele tentoonstellingen.